Een huiseigenaar die zijn hypotheekrente vooruit wil betalen, en daarmee tientjes tot honderden euro’s kan besparen, kan bijna nergens terecht. Slechts vijf van de zestien grootste geldverstrekkers, die samen nog geen 20 procent van de markt bedienen, bieden deze fiscale constructie aan.

Dat schrijft de Telegraaf. Bij vooruitbetaling van de hypotheekrente is de in 2018 vooruitbetaalde rente die betrekking heeft op een tijdvak dat uiterlijk op 30 juni 2019 eindigt, nog in 2018 aftrekbaar. Vanuit fiscaal oogpunt kan dit interessant zijn gelet op de reeds ingezette afbouw van de hypotheekrenteaftrek en de aangekondigde versnelling van deze afbouw uit het Belastingplan 2019.

Banken mogen een verzoek tot vooruitbetaling van hypotheekrente echter weigeren, zo heeft de Commissie van Beroep van het financiële klachteninstituut Kifid bepaald. De krant meldt dat banken, die het vooruitbetalen van de rente niet mogelijk maken, zeggen dit te doen omdat er weinig vraag naar is en het verwerken ervan een handmatig, moeilijk en foutgevoelig proces is.

Bron: Telegraaf/Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

  354
Gerelateerde artikelen