Madeleine Merkx, btw-specialiste bij Deloitte en universitair docent aan de Universiteit Leiden, heeft afgelopen vrijdag de Stevensprijs 2015 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan de beste jonge, fiscale auteur van het jaar en is vernoemd naar fiscalist Leo Stevens die vorig jaar afscheid nam van Vakstudie Nieuws.

Madeleine is uiteindelijk gekozen uit een short list van vijf sterke kandidaten. De jury onder voorzitterschap van vice-president van de Hoge Raad Jacques Overgaauw vond dat zij als beste moelijke fiscale materie helder heeft beschreven het afgelopen jaar. Zij ontving de geldprijs van € 2000 en een kunstwerk uit handen van Leo Stevens en Angélique Wouters, directeur Tax & Accounting van Wolters Kluwer Nederland.

Van links naar rechts: Leo Stevens, Madeleine Merkx en Angélique Wouters

'Spanning'

De bekendmaking vrijdagmiddag van de winnaar was voor velen geen verrassing meer. De avond ervoor had het Financieele Dagblad het embargo geschonden en de naam van de winnaar prijsgegeven op zijn website. Voor de andere kandidaten, Bart van der Burg, Isabella de Groot, Reinier Kooiman en Ruud de Smit was de spanning er dus af. De middag in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag had echter nog genoeg te bieden aan opwinding door een boeiende presentatie van Florian Dirkse over het project The Green Miles dat aandacht vraagt voor het belang en de problematiek van onze oceanen. 
 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

37

Gerelateerde artikelen