Bij de Belastingdienst zijn voor 1 april meer dan 6 miljoen aangiftes inkomstenbelasting ingediend. Dit komt neer op ruim 60% van het totale aantal verwachte aangiftes inkomstenbelasting over 2019. Het aantal ingediende aangiftes voor 1 april is nagenoeg gelijk aan vorig jaar.

Van de 6 miljoen aangiftes is meer dan 99 procent digitaal bij de Belastingdienst binnengekomen. Ruim 80% van de belastingplichtigen die digitaal aangifte doen maken hiervoor gebruik van het aangifteprogramma op MijnBelastingdienst. Ongeveer 11% van de aangiftes kwam digitaal binnen via fiscale dienstverleners en rond de 8% van de belastingplichtigen deed aangifte via de aangifte-app. Bij het gebruik van de aangifte-app is er sprake van een stijging.

Traditioneel is er op 31 maart een kleine piek in het aantal ontvangen aangiftes. Dit komt doordat de Belastingdienst garandeert dat wie voor 1 april aangifte doet, voor 1 juli bericht krijgt. Uit de cijfers blijkt verder dat op werkdagen de piek van het aantal ontvangen aangiftes ligt op 8 uur ’s avonds. In het weekend is dat 2 uur ’s middags.

Ondanks het coronavirus loopt het indienen van de aangiftes inkomstenbelasting op schema. Belastingplichtigen die geen uitstel hebben aangevraagd, hebben nog tot 1 mei de tijd om hun aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Indien mensen alsnog uitstel willen aanvragen, kan dit eenvoudig door te bellen met de Belastingtelefoon of via MijnBelastingdienst.

Bron: Rijksoverheid

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

1

Gerelateerde artikelen