Het speciale ondersteuningsteam voor ouders die slachtoffer zijn geworden in de toeslagenaffaire, breidt uit. In totaal zijn er nu meer dan driehonderd aanmeldingen van ouders van wie de kinderen uit huis werden geplaatst, meldt het AD.

Dat het leed voor gedupeerden van de toeslagenaffaire, ook als de financiële compensatie op gang komt, nog altijd niet is geleden, zien ze ook bij het Ondersteuningsteam Toeslagenaffaire (OT). Neem één van de moeders die door het team wordt begeleid. Ze is erkend gedupeerde en ontving de eerste financiële compensatie van 30.000 euro. Ze kocht er noodgedwongen een auto van, omdat ze haar huis was kwijtgeraakt, evenals haar kind. Als ze nu niet bij familie of bekenden kan slapen, heeft ze dankzij die auto in elk geval een dak boven haar hoofd.

In totaal werden 2090 kinderen uit huis geplaatst. Om hun ouders te helpen is het ondersteuningsteam door minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in het leven geroepen. "Het gaat dan niet altijd om terugplaatsing van de kinderen", zegt Judith Peeters van het OT. Het ondersteuningsteam, dat binnenkort met tien extra medewerkers uitbreidt, helpt bijvoorbeeld te ontrafelen wat er nu is gebeurd in de levens van gedupeerden.

Bron: AD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Toeslagen en zorgverzekeringswet

20

Gerelateerde artikelen