Bij een aantal softwarepakketten is betaling van de omzetbelasting (btw) al mogelijk via iDEAL. Dat zorgt bij betaling voor minder fouten. Er is inmiddels een pilot gestart voor de loonheffingen en voor andere belastingmiddelen zijn gesprekken gaande.

Dat meldt de Belastingdienst. Tot begin mei ontving de Belastingdienst meer dan 15.000 iDEAL-betalingen omzetbelasting. De betaling van de aangiften Omzetbelasting verloopt volgens de fiscus met iDEAL snel, gemakkelijk en betrouwbaar. Verder is er minder kans op fouten bij het invullen van bijvoorbeeld het betalingskenmerk en het te betalen bedrag. Dit voorkomt een naheffingsaanslag met betaalverzuimboete voor uw klant.

De Belastingdienst roept vanwege dit succes de belastingadviseurs en boekhouders op om aan hun softwareleverancier te vragen of de iDEAL-betaalfunctionaliteit in de software beschikbaar is. Op dit moment testen enkele softwareontwikkelaars, de toepasbaarheid van iDEAL voor de af te dragen loonheffingen. Deze functionaliteit komt in het najaar van 2020 beschikbaar voor alle softwareontwikkelaars voor de loonheffing.

Bron: Belastingdienst

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Informatiesoort: Nieuws

  297
Gerelateerde artikelen