De Belastingdienst heeft het model voor de loonstaat 2022 en het model voor de jaaropgaaf 2022 gepubliceerd. Voor iedere werknemer moet de werkgever een loonstaat invullen. Na afloop van elk jaar moet hij aan iedere werknemer een jaaropgaaf verstrekken.

Op de loonstaat vermeldt de werkgever de gegevens die van belang zijn voor de loonbelasting/premie volksverzekeringen en de premies werknemersverzekeringen. Voor een loonstaat bestaat een voorgeschreven model. De werkgever mag een loonstaat gebruiken die hiervan afwijkt. Hierop moet hij wel duidelijk dezelfde gegevens vermelden die de Belastingdienst op de modelloonstaat vraagt. Het Model loonstaat 2022 staat belastingdienst.nl.

Op de jaaropgaaf staan gegevens die van belang zijn voor de heffing van de inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. De jaaropgaaf is vormvrij, maar de werkgever kan ook het model gebruiken voor 2022. In het model staan de gegevens die wettelijk verplicht zijn voor de jaaropgaaf. De werkgever mag ook meer gegevens vermelden. In de rubrieken 1 tot en met 4 neemt hij de gegevens over van de loonstaat van de werknemer. Ook het Model jaaropgaaf 2022 staat op belastingdienst.nl.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Salarisadministratie, Loonbelasting

68

Gerelateerde artikelen