De vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid, CMHF en AC/NC hebben in een brief aan minister Hoekstra van Financiën hun ongenoegen geuit over de aanpak van de problemen bij de Belastingdienst. Een soortgelijke brief is naar de leden van de Tweede Kamer gestuurd.

De minister heeft in zijn brief aan de Tweede Kamer van 11 januari over het ‘versterken besturing Belastingdienst’ volgens de vakbonden niet duidelijk gemaakt op welke wijze het versterken van de besturing de jarenlange problemen in de uitvoering van de Toeslagenwet gaat oplossen. Ook zijn de vakbonden onaangenaam verrast dat de minister al een oplossing heeft gepresenteerd vóór de onafhankelijke commissie Donner, die de problemen rondom de Toeslagenwet onderzoekt, met haar analyse en aanbevelingen is gekomen.

De bonden zijn van mening dat inspraak van medewerkers bij voorbaat uitgesloten lijkt en vinden het onbegrijpelijk dat werknemers, die zich al jarenlang niet gehoord voelen, zijn gepasseerd bij de totstandkoming van het plan.

De bonden willen dat de stem van de medewerkers van de Belastingdienst wordt gehoord. Medewerkers willen een dienstleiding met kennis van fiscaliteit en van de Belastingdienst als organisatie, een veilige werkomgeving, werkende automatisering en uitvoerbare wetgeving.

Bron: ANP

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Informatiesoort: Nieuws

  433
Gerelateerde artikelen