Rechtbank Rotterdam oordeelt dat eiser niet concreet maakt waarom verduurzaming leidt tot minder gebruiksoppervlak van een woning. De heffingsambtenaar maakt de WOZ-waarde aannemelijk met een taxatierapport, waardematrix en de toelichting hierop.

Eiser heeft een hoekwoning en vindt de WOZ-waarde te hoog. Hij voert aan dat verduurzaming van een woning leidt tot een lager gebruiksoppervlak. Volgens de waardematrix waardeert de gemeente de opstal op € 967/m3 tegenover € 1.102/m3 voor de referentiewoningen. Voor het bepalen van de waarde van de opstal trekt de gemeente de grondwaarde van de verkoopprijs af. De gemeente past hiervoor een grondstaffel toe. Daarnaast past de gemeente een correctie toe voor de KOUDV-factoren. Eiser en verweerder zijn het eens dat het vergelijkingsobject die in dezelfde straat ligt het best bruikbaar is.

Rechtbank Rotterdam oordeelt dat de gemeente de waarde voldoende aannemelijk maakt. Dit naar aanleiding van het ingebrachte taxatierapport, de waardematrix en de toelichting van de heffingsambtenaar hierop. Eiser maakt niet concreet waarom het gebruiksoppervlak minder wordt in geval verduurzaming van een woning. Het beroep is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Instantie: Rechtbank Rotterdam

Editie: 20 augustus

3

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen