Hof ’s-Hertogenbosch oordeelt dat de eigen koopprijs, geïndexeerd over een periode van vier maanden, een betrouwbare indicatie is voor de waarde in het economisch verkeer.

X stelt in hoger beroep dat de WOZ-waarde 2022 (waardepeildatum 1 januari 2021) van zijn woning te hoog is vastgesteld. Hij heeft de woning in augustus 2020 gekocht voor € 1.150.000. De heffingsambtenaar heeft de waarde bepaald op € 1.163.000 en baseert zich daarbij op de eigen koopprijs, geïndexeerd met 1,7% voor de marktontwikkeling tot de waardepeildatum.

Hof ’s-Hertogenbosch oordeelt dat de eigen koopprijs, geïndexeerd over een periode van vier maanden, een betrouwbare indicatie is voor de waarde in het economisch verkeer. X heeft niet aannemelijk gemaakt dat deze koopprijs geen reële marktwaarde weerspiegelt. Ook de door X gestelde overlast van het tegenovergelegen stadspark wordt geacht in de koopprijs te zijn verdisconteerd. Het hof gaat niet in op de vergelijkingsobjecten in het taxatierapport, omdat de eigen koopprijs al voldoende aanknopingspunt biedt. Het beroep op het gelijkheidsbeginsel faalt.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Editie: 19 mei

Informatiesoort: VN Vandaag

31

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen