Als een werkgever (een deel van) de tegemoetkoming NOW moet terugbetalen, kan hij nu ook online een betalingsregeling afspreken. De werkgever kiest zelf in hoeveel maandelijkse termijnen hij het bedrag wilt terugbetalen. Dat meldt het UWV.

Na de aanvraag van een tegemoetkoming NOW (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) krijgt de werkgever eerst een voorschot. Als het werkelijke omzetverlies bekend is, vraagt hij een definitieve berekening van de tegemoetkoming aan. De uitkomst van de definitieve berekening kan zijn dat de werkgever (een deel van) het voorschot moet terugbetalen.

Wanneer de terugbetaling niet in één keer kan worden gedaan is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken met het UWV. Dat kon al via UWV Telefoon NOW op 088 – 898 20 04, maar nu dus ook via een formulier op de website van het UWV:

Het aanvragen van een betalingsregeling is mogelijk voor de eerste en tweede aanvraagperiode NOW. Om een regeling af te spreken moet de werkgever wel een beslissing hebben ontvangen op zijn aanvraag van de definitieve berekening.

Bron: UWV

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid werkloosheid

Dossiers: Corona

34

Gerelateerde artikelen