Diverse beroepsorganisaties van accountants en belastingadviseurs, waaronder de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en het Register Belastingadviseurs, hebben in een brief aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen voorstellen gedaan voor verlichting van administratieve lasten rond de derdenverklaring die nodig is bij de NOW-regeling.

Dat meldt het kennisplatform voor accountants, Accountant.nl. Inmiddels is de NOW-regeling al bij de vijfde tranche en dus zijn voor veel werkgevers meerdere derdenverklaringen nodig, aldus de organisaties. “Wij hebben zorgen over de werkdruk en de beperkte capaciteit in uren die de deskundige derden beschikbaar hebben voor dit werk",  staat in de brief.

Daarnaast stellen de beroepsorganisaties ook de proportionaliteit van de werkzaamheden aan de orde. Er is al eerder 'indringend gevraagd' om de administratieve lasten en out-of-pocket-kosten voor werkgevers beperkt te houden.

Een derdenverklaring voor de NOW is nodig bij een voorschotaanvraag tussen de 20.000 en 100.000 euro en een aanvraag tot vaststelling van de subsidie tussen de 25.000 en 125.000 euro. In de praktijk vraagt de derdenverklaring voor een administratiekantoor, accountant of fiscalist al gauw twintig tot dertig uur werk, zo blijkt. Dat kost de ondernemer al snel zo’n tweeduizend tot drieduizend euro, zo meldt het kennisplatform.

Bron: Accountant.nl

Dossiers: Corona

Rubriek: Sociale zekerheid werkloosheid, Jaarrekening

Informatiesoort: Nieuws

  230
Gerelateerde artikelen