Burgers gedragen zich steeds agressiever als ze contact hebben met medewerkers van de Belastingdienst. Dat zeggen vier vakbonden en het beeld wordt herkend door de fiscus, meldt de NOS. Het gaat onder meer om scheldpartijen aan de Belastingtelefoon.

Exacte cijfers over hoe vaak het voorkomt zijn er niet. Het gaat om ervaringen die medewerkers met de bonden en met de Belastingdienst delen. Ze zeggen dat door al het nieuws over de kinderopvangtoeslagaffaire het gedrag van mensen tegenover de dienst is veranderd. De fouten werden gemaakt bij de afdeling toeslagen, maar medewerkers binnen de hele organisatie worden erop aangesproken.

"Het resulteert in veel 'vooringenomenheid' bij de burger", zegt een van de medewerkers tegen de vakbonden NCF, FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF. "In elke zaak waar de Belastingdienst een ander standpunt heeft dan de belastingplichtige, wordt al snel teruggegrepen op de toeslagaffaire en wordt de behandelend invorderaar persoonlijk aangesproken op zijn of haar handelen", zo citeert de NOS een van de medewerkers.

Bron: NOS

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

12

Gerelateerde artikelen