In 2017 wordt het eigenrisicodragerschap voor de WGA uitgebreid met flexwerkers. De Belastingdienst heeft daarom een nieuw model voor de garantieverklaring voor het eigenrisicodragerschap WGA gepubliceerd.

Vanaf 1 januari 2017 geldt het eigenrisicodragerschap voor de WGA voor werknemers met een vast dienstverband én voor flexwerkers.

Nieuw model voor de garantieverklaring

De garantieverklaring voor het eigenrisicodragerschap WGA geldt alleen voor werknemers met een vast dienstverband. De Belastingdienst heeft dit model aangepast, omdat het beperkt geldig is, namelijk tot en met 31 december 2016. Werkgevers kunnen het nieuwe model downloaden. De Belastingdienst verwacht dat dit model in 2016 verplicht wordt, dus het is verstandig om het nu al te gebruiken.

Als de werkgever na 31 december 2016 eigenrisicodrager voor de WGA wilt blijven en dus het eigen risico ook wilt dragen voor flexwerkers, moet hij voor 2 oktober 2016 een nieuwe garantieverklaring naar de Belastingdienst opsturen. De werkgever moet hiervoor het formulier ‘Garantieverklaring (vanaf 1 januari 2017)' gebruiken. Deze garantieverklaring kan de werkgever vanaf 1 juli 2016 downloaden. Overheidsinstellingen hoeven niet opnieuw een garantieverklaring te sturen.

 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid arbeidsongeschiktheid

3

Gerelateerde artikelen