Euronext gaat harder ingrijpen bij beursbedrijven die niet voldoen aan de vereisten voor een notering in Amsterdam, schrijft Het Financieele Dagblad. Als een bedrijf twee jaar in gebreke blijft, begint de beursuitbater een procedure om de notering te schrappen.

De maatregel kan bedrijven treffen die door hun geringe omvang geen accountant kunnen krijgen. De wijziging, die deze week van kracht is geworden, is volgens de krant slecht nieuws voor de minstens zes bedrijven die nu op het zogenoemde 'strafbankje' van Euronext zitten.

Meerdere door het FD benaderde fondsen die op het strafbankje zitten, doorgaans kleinere bedrijven, sluiten rechtszaken niet uit. "Ik vecht absoluut door tot de laatste cent. Dat kan neerkomen op een kort geding", zegt Bert Riemens, interim-directeur van lege beurshuls Lavide bijvoorbeeld.

De belangenvereniging voor kleinere beursfondsen MidkapNL heeft een brief gestuurd naar Euronext om "te spreken" over de kwestie, laat voorzitter Peter Paul de Vries weten. Ook voor zijn investeringsmaatschappij Value8 is de situatie van belang. Het bedrijf zit twee jaar zonder accountant, en moet dus mogelijk op enig moment ook verhuizen naar de strafbank.

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Jaarrekening

5

Gerelateerde artikelen