Grote maatregelen zijn nodig om horecaondernemers te redden, te denken valt aan het tijdelijk opheffen van heffingen als btw en accijns. Dit zegt Heineken-CEO Van Boxmeer in een interview met BNR-Nieuwsradio. Hij stelt voor om de hele fiscaliteit die op de horecasector drukt, tijdelijk op te heffen. Het biertje aan de tap zal er niet meteen goedkoper van worden. Het aandeel van de belasting moet in de zak van de ondernemer komen, aldus Van Boxmeer.

Hij benadrukt dat de oplossing niet alleen van leveranciers als Heineken kan komen. De brouwer biedt al de nodige verlichting aan horeca-ondernemers. Zo werd voor huurders die een pand van Heineken huren een deel van de huurverplichting kwijtgescholden. Ook werden voorraden door de brouwer kosteloos weer teruggenomen. "Maar de schade is zo groot, dat wij niet alles kunnen dragen", aldus Van Boxmeer.

Top Heineken levert salaris in

Heineken kampt overduidelijk met de negatieve gevolgen van de coronacrisis. De brouwer verkocht in het eerste kwartaal van het jaar minder bier in vergelijking met een jaar eerder, zo werd in een handelsupdate gemeld. Vooral in maart vielen de verkopen tegen. Om kosten te besparen worden onder meer geen bonussen uitgekeerd dit jaar. De top van het bedrijf neemt genoegen met 20 procent minder loon.

Bron: ANP/BNR Nieuwsradio

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting, Accijns en verbruiksbelastingen

Dossiers: Corona

4

Gerelateerde artikelen