De ondernemer moet elk jaar in het laatste tijdvak van het boekjaar vaststellen of hij herzienings-btw is verschuldigd of dat hij herzienings-btw kan terugvragen. In zijn administratie moet hij dan ook het een en ander vastleggen.

Ondernemers kunnen de btw die bij de aanschaf van investeringsgoederen in rekening is gebracht in aftrek brengen. Voorwaarde is wel dat de ondernemer het investeringsgoed gebruikt voor btw-belaste activiteiten.

En de aftrek voor investeringsgoederen is nog niet definitief. Er geldt namelijk een herzieningsperiode van een aantal jaren. Deze herziening kan zorgen voor een terugbetaling van de afgetrokken btw of een aanvullende btw-teruggave. Kennis van de herzieningsregels is dan ook een must, zo schrijft btw-specialist Lucas Blom in het nieuwe thema De btw-herziening voor investeringsgoederen.

Het thema van Lucas Blom staat online op de Navigator van Wolters Kluwer en is voor abonnees vrij toegankelijk.

----------------------

De Navigator van Wolters Kluwer ontsluit haar enorme hoeveelheid aan informatie eveneens via zogeheten thema's: inleidende beschrijvingen van belangrijke fiscale onderwerpen met verwijzingen naar onder meer relevante wetgeving, standaardarresten, modellen en naslagwerken. Een compleet overzicht van alle thema's, gerangschikt op rechtsgebieden, staat op een speciale pagina van TaxLive.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

Carrousel: Carrousel

8

Gerelateerde artikelen