Nederlandse autobedrijven adverteren op grote schaal met auto’s op de occasionportalen met prijzen exclusief btw. Dat is een doorn in het oog van twee eigenaren van autowebsites, Bas Oude Luttikhuis en Martijn Duivenvoorden. Zij zijn een manifest gestart genaamd 'Ex BTW-prijs? Weg ermee!’ dat ervoor moet zorgen dat ex btw-prijzen voor personenauto’s uitgebannen worden.

De reden van de prijsvermelding zonder btw is dat autobedrijven ten koste van andere aanbieders met hun aanbod bovenin de resultaten willen staan van een occasionsite. De initiatiefnemers eisen echter een gelijk speelveld voor autobedrijven en duidelijkheid voor autokopers en hebben daarom de actie opgezet.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft eerder al aangegeven dat adverteren zonder btw voor particulieren niet mag, maar vooralsnog heeft de autoriteit niet ingegrepen of boetes opgelegd. Oude Luttikhuis en Duivenvoorden roepen zowel de occasionsites als de ACM op om op te treden. "Websites moeten gaan optreden en na een waarschuwing autobedrijven die niet volgens de regels adverteren uitsluiten van de betreffende website. Autoriteiten dienen op te treden tegen autobedrijven die de regels overtreden. Ook behoort een proefproces tot de mogelijkheden."

Bron: Exbtw-wegermee.nl

Rubriek: Omzetbelasting

Informatiesoort: Nieuws

  965
Gerelateerde artikelen