Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is niet bereid het maximum SV-loonbedrag in de NOW te verlagen. Aanvankelijk zou in het tweede kwartaal van 2021 de maximale vergoeding omlaag gaan naar één keer het dagloon. Met de uitbreiding van het steun- en herstelpakket is dit teruggedraaid. De maximale vergoeding blijft gebaseerd op tweemaal het dagloon, oftewel € 9.718 per maand. 

Bewuste keuze

Dit is een bewuste keuze, schrijft minister Koolmees in antwoorden op Kamervragen over het maximum SV-loonbedrag in de NOW. De lockdown is verlengd. Daarom is het niet wenselijk het maximaal te vergoeden loon te verlagen. Werkgevers hebben het al zwaar. Een verlaging naar eenmaal het dagloon kan rauw op het dak vallen.

Maximale vergoeding

De coronacrisis treft sectoren in alle hoeken van de samenleving; het gaat om lonen in het hoge én het lage segment. Het doel van de NOW is om zoveel mogelijk banen te behouden, dus óók banen met een relatief hoog loon. Daarom blijft het maximaal te vergoeden loon per werknemer gebaseerd op tweemaal het maximale dagloon, wat neerkomt op € 9.718 per maand.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid werkloosheid

Dossiers: Corona

2

Gerelateerde artikelen