Rechtbank Gelderland heeft voormalig advocaat Robert Moszkowicz persoonlijk failliet verklaard. Aan de grondslag van het faillissement ligt een geschil over achterstallige huur en onderhoud. Ook claimt de Belastingdienst ruim €200.000 bij Moszkowicz, waartegen hij bezwaar aantekent.

Het faillissement gebeurde op last van drie schuldeisers, waaronder de verhuurder van Moszkowicz' voormalige woning in Amstelveen. Moszkowicz heeft hoger beroep aangetekend. "Dit had nooit mogen gebeuren", aldus de jurist, die alle vorderingen betwist. Met één schuldeiser is een betalingsregeling getroffen.

Opmerkelijk is dat Robert Moszkowicz in juni nog werd veroordeeld tot 180 uur taakstraf, vanwege het jarenlang opgeven van valse belastingaangiftes. Volgens de rechter heeft Moszkowicz de Belastingdienst daarmee voor €100.000 benadeeld. Moszkowicz berust in die straf en zegt tegen het FD dat die kwestie 'geheel los' staat van het nu uitgesproken faillissement.

De kiem van de faillietverklaring ligt in de huiselijke sfeer. Moszkowicz leeft al een jaar in onmin met de verhuurder van zijn voormalige woning in Amstelveen. De verhuurder claimt €17.500 aan onbetaalde huur bij Moszkowicz, zo schrijft het FD.

De nu 67-jarige Robert Moszkowicz is de tweede zoon van gepensioneerd vermaard strafpleiter Max Moszkowicz Sr. Robert werd in 2006 geschrapt van het tableau door het Hof van Discipline vanwege een onbehoorlijke praktijkvoering. Sindsdien mag hij zich geen advocaat meer noemen. Vandaag de dag is Moszkowicz zelfstandig belastingadviseur.

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Insolventierecht

8

Gerelateerde artikelen