De Amerikaanse Belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), heeft aangekondigd zijn richtlijnen voor de belastingaangifte van cryptovaluta te gaan aanpassen. Een stap in de goede richting volgens sommigen. Singapore wil de bitcoin en andere cryptomunten als ruilmiddel vrijstellen van btw, lokaal de belasting op goederen en diensten (GST) geheten.

Op dit moment ziet de Amerikaanse overheid cryptovaluta als 'activa', waarmee het in dezelfde categorie als bijvoorbeeld een huis valt. Amerikanen kunnen richtlijnen van de IRS volgen tijdens het doen van belastingaangifte. Deze richtlijnen stammen echter uit 2014 en zijn daarmee flink verouderd. Volgens de Wall Street Journal komt de IRS binnenkort met nieuwe richtlijnen. In een brief aan congreslid Tom Emmer schreef de organisatie dat de nieuwe richtlijnen de 'methoden voor de berekening van belastingen en andere kwesties aanpakken.'

Met de vernieuwde richtlijnen zal er mogelijk meer duidelijkheid komen over hoe cryptovaluta worden geclassificeerd door de Amerikaanse belastingdienst. Toch lopen de VS volgens Crypto Insiders ver achter met regelgeving rondom crypto en blockchain.

Singapore

De Inland Revenue Authority van Singapore (IRAS) heeft het voorstel tot een btw-vrijstelling in een conceptversie gepubliceerd in haar belastinggids. Zodra de regering van Singapore het voorstel overneemt, wordt deze per 1 januari 2020 van kracht. Op dit moment zijn cryptomunten als ruilmiddel wél belast als dienst met 7%. Cryptomunten worden door de IRAS opgevat als ruilmiddel en ingedeeld in twee functies: een belaste levering van een token en de levering van een goed of dienst, zo meldt het Bitcoin Magazine.

Bron: Crypto Insiders/Bitcoin Magazine

Rubriek: Internationaal belastingrecht

Informatiesoort: Nieuws

  383
Gerelateerde artikelen