De civiele kamer van Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat Crop bij de implementatie van de royalty routing Curaçao-structuur onzakelijke tarieven heeft gehanteerd. Deze tarieven voldoen niet aan de in art. 8b Wet VPB 1969 neergelegde vereisten.

Belanghebbende, X, houdt de aandelen in diverse vennootschappen. X verzamelt planten en bloemen over de hele wereld om de zaden daarvan mee terug te nemen naar Nederland en voor commerciële doeleinden te veredelen en te vermeerderen. X werkt daarbij samen met diverse partijen. In 2000 wordt Crop Belastingadviseurs ingeschakeld om een structuur op te zetten. Na diverse procedures is uiteindelijk nog aan de orde of Crop de voor de zogenoemde ‘royalty routing Curaçao’ geadviseerde structuur juist heeft geïmplementeerd.

De civiele kamer van Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat Crop bij de implementatie van de royalty routing Curaçao-structuur onzakelijke tarieven heeft gehanteerd. Deze tarieven voldoen niet aan de in art. 8b Wet VPB 1969 neergelegde vereisten. Crop heeft de voor de royalty routing Curaçao geadviseerde structuur onjuist geïmplementeerd en is toerekenbaar tekortgeschoten. Deze tekortkoming rechtvaardigt de ontbinding van de overeenkomst tot het implementeren van het in 2000 gegeven advies. Ook is Crop aansprakelijk voor de uit de tekortkoming voortvloeiende schade. De zaak is voor de begroting van de schade verwezen naar de schadestaat.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de vennootschapsbelasting 1969 8a

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Vennootschapsbelasting, Civiel recht algemeen

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Editie: 8 februari

Carrousel: Carrousel

8

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen