Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat het schadeverleden van de auto als zodanig voldoende is verdisconteerd in het taxatierapport van de inspecteur, zijnde de staat waarin de auto tijdens de schouw bij Domeinen verkeerde.

X doet BPM-aangifte voor een BMW 650i Xdrive High executive coupé met schade en voldoet € 3386. Volgens de inspecteur is een te hoge vermindering voor de schade geclaimd. In geschil is de naheffingsaanslag van € 2413. Rechtbank Gelderland verlaagt de aanslag tot € 1859, waarbij in goede justitie de aftrek wegens het schadeverleden is vastgesteld op € 2000 en X krijgt een proceskostenvergoeding van € 1572. Partijen gaan in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat het schadeverleden van de auto als zodanig voldoende is verdisconteerd in het taxatierapport van de inspecteur, zijnde de staat waarin de auto tijdens de schouw bij Domeinen verkeerde. De enkele vaststelling dat de auto een schadeverleden heeft, is geen reden voor een zelfstandige nadere afwaardering. Het beroep van de inspecteur is gegrond. X maakt niet aannemelijk dat de auto bij het doen van de aangifte meer – reeds herstelde – schade had. X krijgt nog wel een extra leeftijdskorting, waardoor de aanslag wordt vastgesteld op € 2263. Vanwege die korting krijgt X voor het hoger beroep een proceskostenvergoeding van € 1068 en een vergoeding voor het betaalde griffierecht.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 27 december

Informatiesoort: VN Vandaag

  524
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen