Hof Amsterdam handhaaft de naheffingsaanslag omdat het bewijs van minder dan 500 privé-kilometers door X niet is geleverd.

Belanghebbende, X, is in het jaar 2007 in dienstbetrekking bij A bv. De werkgever heeft X een auto, een Opel Vivaro, ter beschikking gesteld. X heeft de Belastingdienst verzocht een ‘Verklaring geen privé-gebruik auto' af te geven. De Belastingdienst heeft hier positief op beschikt. Op 16 april 2008 verzoekt de Belastingdienst X om ter controle een rittenregistratie te overleggen. Naar aanleiding van de gegevens die X de inspecteur ter beschikking stelt wordt de in geschil zijnde naheffingsaanslag loonbelasting/premie volksverzekering met bijbehorende boete opgelegd. Rechtbank Haarlem verklaart het beroep tegen de boete gegrond voor het overige wordt het beroep ongegrond verklaard. X komt in hoger beroep.

Hof Amsterdam overweegt dat zowel met de (onnauwkeurige) rittenregistratie bijgehouden in C-track als de met de handmatig bijgehouden rittenregistratie niet is bewezen dat de auto op kalenderjaarbasis voor niet meer dan 500 kilometer voor privé-doeleinden is gebruikt. De begin- en eindstanden van de kilometertellen ontbreken hetgeen de administratie al onvoldoende controleerbaar maakt. Die omissie wordt niet opgelost door C-track. De kilometerregistraties bieden geen doorlopende correcte weergave van de werkelijk verreden kilometers. Het hoger beroep is ongegrond. De uitspraak van de rechtbank wordt bevestigd.

[Bron Uitspraak]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Loonbelasting

Instantie: Hof Amsterdam

1

Gerelateerde artikelen