Het nieuwe kabinet moet een speciale minister voor Fiscale Zaken krijgen. Die moet verantwoordelijk zijn voor alle rijksinkomsten en uitvoeringsdiensten als de Belastingdienst, de douane en de dienst domeinen en verantwoordelijk worden voor de hervorming van de dienst en het belastingstelsel. Dat schrijft oud-staatssecretaris van Financiën en SER-kroonlid Steven van Eijck in een brief aan informateur Mariëtte Hamer.

De Tweede Kamer moet volgens Van Eijck, die ook voorzitter is van autolobby RAI, samen met de nieuwe minister de verantwoordelijkheid op zich nemen voor een 'rigoureus vereenvoudigde, ethisch uitlegbare en uitvoerbare fiscale wet- en regelgeving, waarbij de menselijke maat centraal staat'. Het plan kan op breed draagvlak rekenen binnen het departement van Financiën en binnen de Belastingdienst, claimt Van Eijck.

Hij wijst erop dat op dit moment de Belastingdienst op omvallen staat. "De problematiek bij de dienst is heel groot. Het gaat echt niet goed. Dat het slecht gaat met toeslagen weten we, maar er is veel meer aan de hand. Er moet nu echt ingegrepen worden”, zegt Van Eijck in zijn brief aan Hamer.

Bron: FD/RTL Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

5

Gerelateerde artikelen