Het aangeven van de afkoop van het pensioen in eigen beheer gaat niet altijd goed. De Belastingdienst constateert dat soms de verkeerde bv's aangifte doen. Of dat bv's te vroeg aangifte doen.
De pensioen-bv, die het pensioen in eigen beheer van de directeur-grootaandeelhouder beheert, moet aangifte loonheffingen doen voor de afkoop. Een andere bv mag dat niet doen. Dus ook niet de bv waar de directeur-grootaandeelhouder in dienst is, als dat een andere bv is dan de pensioen-bv.

Verkeerde aangifte

Heeft de verkeerde bv de afkoop aangegeven? Dan vraagt de Belastingdienst om te corrigeren. De manier van corrigeren staat in hoofdstuk 12 van het 'Handboek Loonheffingen'. Als de Belastingdienst ziet dat de verkeerde bv aangifte heeft gedaan en geen correctie is ingediend, krijgt de bv een bericht.

Wanneer aangifte doen?

De Belastingdienst vraagt om te wachten met de aangifte wanneer de bv door de afkoop van het pensioen in eigen beheer voor het eerst aangifte loonheffingen doet. De Belastingdienst stuurt eerst een bericht aan deze bv.
 
Wanneer de bv al aangifte loonheffingen doet, kan de afkoop worden meegenomen in de aangifte over het tijdvak waarin de afkoop plaatsvond.
 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

1

Gerelateerde artikelen