De FIOD onderzoekt een fraudezaak, waarin de hoofdverdachte, een belastingadviseur, vermoedelijk diverse cliënten heeft geadviseerd om geld uit hun pensioenvennootschappen te halen. Over deze middelen werd vervolgens geen inkomstenbelasting betaald. De vennootschappen werden overgedragen aan een stroman.

De FIOD heeft acht locaties doorzocht. In woningen en bedrijven in onder meer Amsterdam, Bosch en Duin en Zutphen is de financiële administratie in beslag genomen. Zes personen, waaronder de adviseur, zijn als verdachte aangemerkt, maar er zijn geen aanhoudingen verricht.

De belastingadviseur zou ook belastingfraude hebben gepleegd met een aantal van zijn eigen vennootschappen. Bij de doorzoekingen, verder ook in Hilversum, Lelystad, Bennebroek en Bergen op Zoom, waren circa tachtig opsporingsambtenaren betrokken.

Het OM merkt op dat de Belastingdienst er op moet kunnen vertrouwen dat belastingadviseurs juiste belastingaangiftes indienen. Anders wordt het 'maatschappelijk vertrouwen' geschaad en komt de hele beroepsgroep in een kwaad daglicht te staan.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen