Voor het uitrollen van de corona-app doet het ministerie van Volksgezondheid toch geen beroep op de technische snufjes van de geplaagde Belastingdienst. De fiscus zou de technische infrastructuur leveren voor de app, maar kan dat niet aan. Dat leidt mogelijk tot vertraging, meldt 'coronaminister' Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

De app zou leunen op het datacenter van de Belastingdienst. Ook zouden de beveiligingssystemen van de fiscus worden ingezet om mogelijke digitale aanvallen tegen te gaan.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief heeft tegen De Jonge gezegd dat de fiscus al te veel op zijn bordje heeft liggen. Daarom gaat het kabinet op zoek naar een alternatief voor het datacentrum van de Belastingdienst. Mogelijk leidt dat tot vertraging.

"Dit heeft niet alleen gevolgen voor de implementatie van de techniek maar vraagt ook om aanvullende checks naar bijvoorbeeld beveiliging", legt De Jonge uit. Als alles wel goed gaat, moet de app voor iedereen werkend en beschikbaar zijn vanaf 1 september.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

  300
Gerelateerde artikelen