In 2015 is het honderd jaar geleden dat beroep in cassatie in belastingzaken werd ingevoerd. Hieraan zal de Hoge Raad, en dan in het bijzonder zijn belastingkamer, die in mei 1915 het levenslicht zag, niet stil voorbijgaan.
Het 100-jarig bestaan van cassatie in belastingzaken zal drievoudig worden gevierd. Het eerste element, het ‘cyber amicorum' (een digitaal liber amicorum), krijgt vorm via de website van de Hoge Raad. Alle bij de fiscaliteit betrokken spelers kunnen vanaf 19 december 2014 bloggen over aangereikte of zelf gekozen thema's. Tevens zullen er interviews met fiscale persoonlijkheden worden geplaatst. Het ‘cyber amicorum' zal ongeveer een jaar actief blijven.
 
Het tweede vieringselement is de verkiezing van de beste ‘watcher' van de belastingkamer. Wie volgt de belastingkamer op de meest innoverende, stimulerende of kritische wijze? Geïnteresseerden bepalen in het laatste kwartaal van 2015 wie deze eer toekomt.
 
Het derde element is een feestelijke bijeenkomst in de eerste helft van 2016 in het nieuwe gebouw van de Hoge Raad: het ‘lichtpaleis' aan het Korte Voorhout. Voor deze bijeenkomst zullen alle bloggers, twitteraars en de geïnterviewden worden uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst zal ook de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt worden.
 

Bron: de Rechtspraak

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Bronbelasting

0

Gerelateerde artikelen