LinkedIn heeft voor het eerst in Nederland een lijst samengesteld van beste werkgevers in ons land. Op basis van eigen data werd gezocht naar bedrijven die niet alleen de meeste talenten weten aan te trekken, maar die ook investeren in hun werknemers. KPMG staat op een eervolle nummer 1 van deze 'LinkedIn Top Companies List'.

De onderzoeksmethodiek van het zakelijke netwerk is gestoeld op zeven carrièrepijlers: (1) de mogelijkheid om hogerop te komen binnen het bedrijf; (2) het leren van nieuwe vaardigheden; (3) bedrijfsstabiliteit; (4) externe carrièrekansen; (5) bedrijfsaffiniteit; (6) genderdiversiteit en (7) opleidingsachtergrond.

De grote accountants- en belastingadvieskantoren zijn goed vertegenwoordigd in de lijst. Naast KPMG hebben ook PwC (plaats 10), Deloitte (12) en EY (16) een notering. Wat verder opvalt zijn de hoge posities van onderzoeksinstituten zoals TNO (3) en Deltares (5). LinkedIn publiceert al langer lijsten met beste werkgevers in het buitenland. In de Verenigde Staten bestaat al vijf jaar een top 50. Dit jaar is Amazon uitgeroepen tot beste Amerikaanse werkgever.

Om in aanmerking te komen voor deelname moeten bedrijven vanaf 31 december minstens 500 medewerkers in dienst hebben, en mag de personeelsvermindering niet hoger zijn dan 10 procent. Uitzend- en recruitmentbureaus, onderwijsinstellingen, overheidsorganisaties zijn uitgesloten van deelname.

De complete lijst is te bekijken op de website van LinkedIn.

Bron: LinkedIn

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

  258
Gerelateerde artikelen