Startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven die door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt, kunnen vanaf 29 april een corona-overbruggingslening aanvragen bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s). Dat heeft staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken bekend gemaakt.

Voor jonge en innovatieve bedrijven heeft het kabinet vooralsnog € 100 miljoen beschikbaar gesteld. Deze bedrijven vielen bij veel andere noodmaatregelen buiten de boot. Voor startups is daarom nu deze regeling getroffen. De ROM’s zijn belast met de uitvoering.
De leningen die de ROM’s gaan verstrekken lopen uiteen van € 50.000 tot € 2 miljoen. Bij bedragen boven de € 250.000 moeten de aandeelhouders of investeerders zelf een kwart van het gevraagde bedrag bijleggen. De rente op de leningen is vastgesteld op 3 procent.
Ondernemers die een lening van minder dan € 500.000 aanvragen, krijgen in principe binnen vier tot negen werkdagen uitsluitsel. Voor hogere bedragen is de beslistermijn in beginsel drie weken.
Startups zijn belangrijk voor de innovatiekracht en het toekomstige verdienvermogen. Zij zorgen voor de banen van de toekomst. Daarom is het van belang dat ook zij door de crisis heen worden geholpen.

Bron: ANP

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Informatiesoort: Nieuws

Dossiers: Corona

  531
Gerelateerde artikelen