Vanaf 1 juli 2021 kunnen ondernemers bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) niet meer inloggen met eHerkenning 1 (eH1). RVO kiest voor de hogere betrouwbaarheidsniveaus eH2+ en eH3 om gegevens van aanvragers voor steun beter te beschermen. eH1 verdwijnt overigens voor alle overheidsorganisaties.

Iemand met alleen eH1, moet zijn eHerkenning aanpassen naar een hoger betrouwbaarheidsniveau. Iemand die gebruik maakt van meer regelingen bij de RVO moet per regeling opzoeken welk niveau nodig is om in te loggen. Ondernemers die verschillende betrouwbaarheidsniveaus nodig hebben, moeten het hoogste niveau kiezen en de machtigingen regelen die erbij horen.

Kiest iemand voor eHerkenning 3 (eH3) met de machtiging RVO-diensten op niveau eH3, dan kan diegene bij alle regelingen van RVO inloggen met uitzondering van de Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst. Ook kan met eH3 en de juiste machtigingen bij veel overheidsorganisaties worden ingelogd. eH3 kost wel meer dan eH2+.

Voor het aanvragen van de TVL Q1 + Q2 2021 is eH3 sinds kort verplicht. Aanvragen met DigiD blijft mogelijk als de aanvrager bij de KvK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

2

Gerelateerde artikelen