Vanaf 12 april 2021 is het verplicht de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) met eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Dit geldt voor TVL Q1 2021 en TVL Q2 2021. Aanvragen met DigiD blijft mogelijk als de aanvrager bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor TVL juni-september 2020 en TVL Q4 2020 blijft het tot 1 juli 2021 mogelijk om in te loggen met eH1, eH2 of eH2+.

Of een organisatie vanaf 12 april eH3 nodig heeft, hangt af van de volgende situaties:

  • Een organisatie heeft eH1, eH2 of eH2+ en wil TVL Q1 aanvragen
    Om TVL Q1 2021 aan te vragen en te beheren, is vanaf 12 april eH3 met de bijbehorende machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' nodig. Met eH3 en de machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' kunnen ook alle andere diensten van RVO worden afgenomen.

    Om het niveau te verhogen en een machtiging aan te passen, neemt de aanvrager contact op met zijn huidige eHerkenningsleverancier. Bij een organisatie met een beheermodule kan de machtigingenbeheerder de machtiging zelf aanpassen.

  • Nog geen eHerkenning
    Het proces om eHerkenning aan te vragen bestaat uit verschillende stappen. De levertijd van een eHerkenningsmiddel is gemiddeld 1 tot 5 werkdagen, en is onder andere afhankelijk van het juist en volledig aanleveren van documenten en handtekeningen. Zie het het stappenplan 'eHerkenning aanvragen' op de website van RVO.

  • Geen nieuwe TVL aanvragen
    Voor TVL juni-september 2020 en TVL Q4 2020 blijft het tot 1 juli 2021 mogelijk om in te loggen met eH1, eH2 of eH2+. De aanvrager kan met deze niveaus zijn aanvraag inzien en reageren op het vaststellingsverzoek. Vanaf 1 juli 2021 is er ook voor deze periodes eH3 nodig.

  • Eerder een aanvraag met DigiD gedaan
    In deze situatie verandert er niets. Als de aanvrager degene is die bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf, kan hij TVL Q1 2021 met DigiD aanvragen en eerdere aanvragen beheren.

  • eH3 of hoger al in bezit
    Heeft de aanvrager al eH3 tot zijn beschikking dan verandert er niets. De aanvrager kan TVL Q1 2021 aanvragen en eerdere aanvragen inzien.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Financiële administratie, Fiscaal ondernemingsrecht

Dossiers: Corona

7

Gerelateerde artikelen