Hoewel er geen pensioenplicht bestaat in Nederland, hebben de meeste werkgevers een pensioenregeling. Een fundamentele wetswijziging van ons pensioenstelsel, zoals de Wet toekomst pensioenen (Wtp), heeft dan ook een flinke impact. Pensioenfondsen, werkgevers en werknemers moeten bovendien rekening houden met een nieuw fiscaal kader.

Specialist Gerard Staats heeft hierover een nieuw thema geschreven voor het informatieplatform InView onder de titel 'Wet toekomst pensioenen: de fiscale regelgeving'. Want ook de fiscale spelregels zijn behoorlijk op hun kop gezet.

Zo wordt het fiscale kader aangepast door over te gaan van het begrenzen op een aanspraak naar het begrenzen op een leeftijdsonafhankelijke premie voor alle soorten regelingen. Ook de fiscale mogelijkheden met betrekking tot lijfrenten zijn fors groter geworden. Daarmee is het sluiten van een lijfrentecontract toegankelijker, eenvoudiger en interessanter geworden.

Het thema van Gerard Staats is toegankelijk op InView.

----------------------

InView van Wolters Kluwer ontsluit haar enorme hoeveelheid aan informatie eveneens via zogeheten thema's: inleidende beschrijvingen van belangrijke fiscale onderwerpen met verwijzingen naar onder meer relevante wetgeving, standaardarresten, modellen en naslagwerken. Een compleet overzicht van alle thema's, gerangschikt op rechtsgebied, staat op een speciale pagina van TaxLive.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws, Navigatornieuws

Rubriek: Loonbelasting, Pensioenen

433

Gerelateerde artikelen