Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft aangifte gedaan tegen het ministerie van Financiën wegens het beïnvloeden van getuigen in zaken waarbij een tipgever in 2009 namen en andere gegevens van zwartspaarders aan de Belastingdienst verkocht.

Dat onthulde de TV-rubriek Nieuwsuur afgelopen vrijdag in een uitzending. Het hof wil de verantwoordelijke personen binnen het ministerie, onder wie mogelijk staatssecretaris Eric Wiebes en minister Jeroen Dijsselbloem, strafrechtelijk laten vervolgen wegens verdenking van een misdrijf waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat. In de uitzending komt fiscaal advocaat Mark Hendriks veelvuldig aan het woord.

Het hof doet deze unieke aangifte nadat het ministerie van Financiën tijdens een slepende rechtszaak de instructie had gegeven aan twee getuigen om in de rechtszaal niet de waarheid te spreken. De twee ambtenaren die als getuige in een rechtszaak gehoord werden, hadden de instructie te zwijgen over de naam van de tipgever en de aard en herkomst van de informatie, terwijl ze geen verschoningsrecht hadden, zo schrijft de nieuwsrubriek op haar website.

Inmiddels heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën te kennen gegeven niet te reageren op de aangifte van het hof.

 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Bronbelasting

0

Gerelateerde artikelen