De Hoge Raad gaat zich buigen over de vraag of uitbaters van kroegen en restaurants huurkorting moeten krijgen vanwege de coronapandemie. Ook moet de hoogste rechter van Nederland beslissen over de berekening van die eventuele huurverlaging. Dat is het gevolg van een vorige week gepubliceerde uitspraak van een Limburgse kantonrechter, schrijft Het Financieele Dagblad.

Anders dan in eerdere zaken over coronakorting, besloot deze rechter niet zelf een besluit te nemen over een huurgeschil, maar vragen voor te leggen aan de Hoge Raad. Die moet nu uitleggen welke regels er eigenlijk gelden voor huurkorting tijdens de coronacrisis.

Nu horecazaken het moeilijk hebben vanwege de gedwongen sluitingen, ontstaan er steeds meer huurconflicten. Steeds vaker belanden deze conflicten voor de rechter, aldus het FD. Die zaken hebben tot nu toe verschillende uitkomsten. Zo besloot de rechtbank Den Haag eerder in een bodemzaak dat bazen van een Haags café recht hebben op 50 procent huurkorting tijdens de perioden van lockdown. De uitbaters van een Amsterdams hotel hebben volgens een andere rechter alleen recht op een omzetafhankelijke huurkorting. De Limburgse zaak ging tussen Heineken en een pandeigenaar.

Bron: FD

Dossiers: Corona

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Huurrecht

  413
Gerelateerde artikelen