Ondanks dat er een nieuwe aanbestedingsprocedure komt voor de huisbankier van het Rijk blijft de ING voorlopig nog de huisbankier van de Belastingdienst. Het contract met de Belastingdienst loopt namelijk tot 2022.

Minister Hoekstra van Financiën heeft laten weten dat er een nieuwe aanbestedingsprocedure komt voor de huisbankier van de Staat om tegemoet te komen aan de wensen van de Tweede Kamer. Dit naar aanleiding van de witwasaffaire bij ING en de schikking die de bank heeft getroffen met het Openbaar Ministerie.

De overeenkomst met ING over het betalingsverkeer van het Rijk loopt volgend jaar af. Dit geldt echter niet voor het contract van ING met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Belastingdienst. Het contract van Buitenlandse Zaken loopt tot 2021 en het contract met de Belastingdienst tot 2022.

De aanbestedingsprocedure voor het overige betalingsverkeer van het Rijk duurt naar verwachting een jaar. Op 1 mei 2020 gaat de nieuwe huisbankier aan de slag. In het contract met de nieuwe huisbankier komen strenge voorwaarden waaraan de bank moet voldoen en meer gronden om het contract op te zeggen, zoals schikkingen en rechterlijke veroordelingen.

Bron: NOS/ Redactie TaxLive

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Informatiesoort: Nieuws

  688
Gerelateerde artikelen