Uitbaters van nachtclubs en discotheken kunnen ook in het vierde kwartaal een tegemoetkoming krijgen in hun vaste lasten. Voorwaarde is wel dat zij door de verplichte coronasluiting van de horeca tussen middernacht en 06.00 uur 's morgens minstens de helft minder omzet draaien dan in de laatste drie maanden van 2019. De nieuwe regeling heet Vaste lasten Nachtsluiting horeca (VLN).

Alleen ondernemers die in het tweede en derde kwartaal een beroep deden op de bredere tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) komen voor de nieuwe regeling in aanmerking. Zij kunnen maximaal 250.000 euro subsidie krijgen. En het totaal aan ontvangen steun tussen maart 2020 en december 2021 mag niet boven de 1,8 miljoen euro komen. Voor de tegemoetkoming is 180 miljoen euro beschikbaar, zo staat in de kabinetsbrief te lezen.

Het kabinet besloot eerder de algemene steunregelingen voor het bedrijfsleven per 1 oktober te stoppen. De meeste coronamaatregelen zijn inmiddels opgeheven. Langer doorgaan met grootschalige steunmaatregelen zou een gezonde ontwikkeling van de economie en arbeidsmarkt in de weg zitten.

Voor clubs en discotheken wordt een uitzondering gemaakt. De gedwongen nachtsluiting maakt het deze ondernemingen onmogelijk hun normale omzet te draaien. In november besluit het kabinet of ook deze gelegenheden weer normaal open kunnen.

Bron: Ministerie van Economische zaken

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

  312
Gerelateerde artikelen