Door de upgrade van het besturingssysteem van Apple naar macOS Catalina 10.15 worden een aantal belastingaangiften niet meer ondersteund.

Dit geldt voor ondernemers die nog via het oude portaal aangifte doen. Het gaat om de aangiften loonheffingen over 2014 tot en met 2019, de aangifte vennootschapsbelasting over 2013 tot en met 2018 en de aangifte inkomstenbelasting over 2014 met de Apple-versie voor zowel ondernemers, particulieren als buitenlands belastingplichtigen.

Het besturingssysteem Catalina 10.15 ondersteunt geen 32-bits applicaties meer. De 32-bits applicaties voor deze aangiften kunnen niet worden omgezet naar 64-bits applicaties.

Voor de resterende loonaangiften 2019 kunnen ondernemers gebruik maken van het nieuwe portaal, Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dit geldt ook voor de aangifte vennootschapsbelasting 2018, tenzij de vennootschap een fiscale eenheid vormt met andere vennootschappen of aangifte doet in een andere valuta. In dat geval is aangifte doen alleen nog mogelijk door gebruik te maken van een Windows-versie, commerciële software of via een intermediair.

Meer informatie is te vinden op de site van de Belastingdienst of op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

3

Gerelateerde artikelen