Organisatoren van evenementen moeten zorgen dat hun aanvraag voor de regeling Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen 2021 (ATE) vóór 31 mei 17:00 binnen is bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Is het evenement tussen 10 juli en 31 december 2021 geannuleerd vanwege een evenementenverbod van de Rijksoverheid, dan mogen organisatoren de gemaakte kosten opgeven voor vergoeding. Dit zijn bijvoorbeeld betalingen aan onderaannemers en leveranciers van het evenement.

De ATE vergoedt kosten die tussen 20 januari 2021 en het evenementenverbod zijn gemaakt voor de organisatie van het evenement. Vaste kosten die los staan van het evenement, zoals de huur van een bedrijfspand en loonkosten voor vast personeel, worden niet vergoed met de ATE.

Accountantsprotocol

Voor een aanvraag vanaf €125.000 is een accountantsprotocol nodig. De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft het accountantsprotocol en het modelprotocol goedgekeurd met nummer Copro 22011.A1 dat op de website van de RVO staat. Lukt het niet om het accountantsprotocol op tijd klaar te hebben dan kan de organisator toch gewoon zijn aanvraag indienen. Er moet dan een eigen verklaring bij waarom het protocol op zich laat wachten.

Een accountantsprotocol blijft wel nodig. De RVO mag aanvragen vanaf €125.000 namelijk niet zonder protocol in behandeling nemen. De aanvraag staat bij de RVO in de 'digitale wachtkamer' totdat het protocol alsnog is ingezonden.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

5

Gerelateerde artikelen