Zorgtechnologiebedrijf Philips hoopt dat de nieuwe regeringscoalitie voldoende aandacht heeft voor het vestigingsklimaat in Nederland. Eerder benadrukte de onderneming dat hoogopgeleide arbeidsmigranten erg belangrijk zijn voor haar bedrijfsvoering.

"Voor Philips is het belangrijkste dat er een nieuw kabinet is", reageert een woordvoerder op het nieuws dat PVV, VVD, NSC en BBB het eens zijn geworden over de vorming van een nieuw, rechts kabinet. "Daarnaast verwachten we ook voldoende aandacht voor het vestigingsklimaat. Waarbij we ervan uit gaan dat in alle redelijkheid is gekeken naar de economische realiteit rond de inzet van arbeids- en kennismigranten.

Verkiezingswinnaars PVV en NSC zeiden tijdens de campagne dat het aantal arbeidsmigranten omlaag moet. Meerdere Nederlandse techbedrijven, zoals chipmachinemaker ASML, spraken daar hun zorgen over uit. Philips herhaalt die boodschap: "Voor ons, als wereldwijd opererend gezondheidstechnologiebedrijf, zijn kennismigranten essentieel voor de internationale uitwisseling van kennis, ervaring en innovatie."

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

247

Gerelateerde artikelen