De Belastingdienst heeft het Portaal voor Inkomensafhankelijke Huurverhoging ook geschikt gemaakt voor uitvoering van de in 2021 geldende Wet Eenmalige huurverlaging huurders met een lager inkomen. Dit is een ander proces dan de al langer bestaande regeling voor de inkomensafhankelijke huurverhoging die ook door de Belastingdienst wordt gefaciliteerd.

Woningcorporaties kunnen op het portaal een inkomensindicatie aanvragen voor woningen met een gereguleerde huurovereenkomst en een huurprijs boven de lage aftoppingsgrens.  Zo kunnen de corporaties beoordelen welke huurders in aanmerking komen voor huurverlaging.

Vanaf begin januari 2021 kunnen woningcorporaties een account aanvragen via het portaal. In een uitgebreide handleiding is daar te lezen hoe het portaal werkt. Voor aanvragen van inkomensindicaties voor de huurverlaging voor huurders met een laag inkomen blijft het portaal open tot en met 14 maart 2021.

Via dit portaal kunnen later dit jaar ook voor de inkomensafhankelijke huurverhoging huishoudverklaringen worden opgevraagd voor de inkomensafhankelijke hogere huurverhoging. Daarvoor kunnen dezelfde accountgegevens worden gebruikt.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Huurrecht

5

Gerelateerde artikelen