Op vrijdag 25 januari heeft de vakjury tijdens een druk bezette bijeenkomst in het Carlton Ambassador hotel te Den Haag Simon Cornielje aangewezen als winnaar van de Stevensprijs 2018. Het is voor de vierde keer dat de Stevensprijs werd uitgereikt.

Cornielje heeft grote indruk gemaakt bij de jury door zijn publicatie met de titel 'De stap-voor-staprechtspraak van het Hof van Justitie' in het Weekblad fiscaal recht. Volgens de jury zou het artikel verplichte stof moeten zijn voor alle studenten fiscaal recht en fiscale economie en voor alle praktijkfiscalisten die zich met btw bezighouden. Ook constateerde de jury dat Cornielje fiscale problemen op conceptueel niveau benadert en van daaruit oplossingen zoekt.

"In zijn publicaties heeft Cornielje steeds oog voor de praktijk. Hij kiest niet alleen voor praktische, werkbare oplossingen waarbij hij zelf verbetervoorstellen doet, maar hij overziet ook goed wat een beslissing van de rechter voor de praktijk betekent" stelde de juryvoorzitter Robert Jan Koopman in zijn toelichting. "Bovendien gaat achter de auteur een bezielende en inspirerende docent schuil".

Vlnr: Content director Wolters Kluwer Peter Immink, winnaar Simon Cornielje en naamgever van de prijs Leo StevensDe jury, die verder bestaat uit Stan Stevens, Allard Lubbbers en Jeroen Knuist, vond de kwaliteit van het deelnemersveld hoog. De andere genomineerden Maiko van Bakel, Claire Hofman en Matthijs van der Wulp deden niet veel onder voor de winnaar maar Cornielje wist door zijn publicaties de jury beter te overtuigen.

Cornielje (35) werkt bij PwC in Amsterdam als belastingadviseur in de indirect tax praktijk. Hij richt zich op advisering van internationale ondernemingen en M&A. Daarnaast is hij docent omzetbelasting en onderzoeker bij het Fiscaal Instituut Tilburg. In 2016 promoveerde hij op zijn proefschrift Fusies en overnames in de Europese btw, dat ook in de serie Fiscale Monografieën verscheen.

De Stevensprijs wordt elk jaar uitgereikt door Wolters Kluwer aan een jonge auteur (35 jaar of jonger) die complexe fiscale materie op eenvoudige wijze weet te verwoorden. De winnaars van vorige jaren waren Coen Maas (2017), Isabella de Groot (2016) en Madeleine Merkx (2015).

Op de foto: Peter Immink (links), Content director van Wolters Kluwer Nederland, reikt de prijs uit aan winnaar Simon Cornielje (midden). Rechts de naamgever van de prijs Leo Stevens.

Kunstwerk

Bij de prijs hoort naast een geldbedrag een kunstwerk. Elk jaar wordt aan een beeldend kunstenaar gevraagd om speciaal voor de winnaar een kunstwerk te maken. Dit jaar was het de beurt aan de Nederlandse beeldhouwer Natasja Bennink. Zij creëerde speciaal voor de winnaar van 2018 een vrouw in brons. Bennink maakt doorgaans levensgrote beelden van brons die te bewonderen zijn op straat of in ziekenhuizen, zorgcentra, tuinen en musea.

Het beeldje van Natasja Bennink voor de winnaar van de Stevensprijs 2018

Fotograaf: Reyer Boxem 

 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Carrousel: Carrousel

83

Gerelateerde artikelen