Duizenden spaarders van de failliete banken IceSave, DSB Bank, Van der Hoop Bankiers en Indover lopen in totaal 700.000 euro mis aan niet uitgekeerde rente. Het gaat meestal om bedragen van een paar tientjes, maar in sommige gevallen ook om duizenden euro's.
Het gaat om spaarders die hun geld verloren toen hun bank failliet ging en daarvoor een vergoeding kregen uit het depositogarantiestelsel van de overheid. In bepaalde gevallen werd deze uitkering te laat gedaan en werd geen vergoeding betaald voor misgelopen rente. De Nederlandsche Bank (DNB) had in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar aan achterstallige rente voor 19.000 voormalige klanten van de omgevallen banken.
 
Tot vorige week konden die klanten de misgelopen rente claimen bij DNB, maar een deel heeft dat nooit gedaan. Nu vloeit het resterende geld terug naar de schatkist, bevestigde een woordvoerder na een bericht van de NOS.
 
Volgens de zegsman kan in zeer specifieke gevallen nog wel een verzoek worden gedaan voor een betaling. Het gaat dan om kleine bedragen. Klanten moeten daarvoor contact opnemen met de centrale bank.
 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Financiële administratie

0

Gerelateerde artikelen