De redactie van TaxLive zal voortaan wekelijks een overzicht publiceren van de best bekeken fiscale artikelen en commentaren in de Navigator en daar een korte toelichting bij geven. Deze keer een top 5 van de week van 30 augustus tot en met 5 september 2021.

  1. Vakstudie Nieuws, Tot praktijkruimte omgebouwde schuur behoort tot verplicht ondernemingsvermogen
    In deze zaak over de vermogensetikettering van een vrijstaande, niet-splitsbare schuur (zie het thema hierover) sluit de redactie van V-N zich in haar commentaar aan bij wat het hof heeft gezegd over de toepasselijke foutenleer en het door de belanghebbende veronderstelde 'gewekt vertrouwen' van de inspecteur. Op TaxVisions.nl is een video verschenen over deze zaak.

  2. Cursus Belastingrecht, Aangaan van een huwelijk
    'Aangaan van een huwelijk', geschreven door prof. mr. N.C.G. Gubbels, is een zogenoemde Wegwijzer van de cursus. De thematisch opgestelde wegwijzers, nu ruim 20 in totaal, bieden de gebruiker een snelle toegang tot de relevante onderdelen in de cursus. Aan de hand van een vraag-en-antwoordbeschrijving klikt iemand direct door naar de gewenste passages. Waarschijnlijk is deze wegwijzer in de top 5 beland door een zeer recente update.

  3. Weekblad Fiscaal Recht, Update Blauwdruk voor belastinghervorming 2021
    Deze bestuurlijke en fiscaaltechnische analyse van prof. dr. C.L.J. Caminada en prof. dr. L.G.M. Stevens was al de week ervoor, op 26 augustus, gepubliceerd maar heeft door de vele media-aandacht ook in deze week veel 'views' opgeleverd. De auteurs constateren anno 2021 dat het kabinet sinds de verschijning van de eerste blauwdruk in 2017 bitter weinig energie in fiscale innovatie heeft gestopt. De fiscalisten blijven echter onverminderd constructief en optimistisch en hebben een geactualiseerde versie klaar voor het aankomende kabinet.

  4. De Vakstudie Vennootschapsbelasting, Aant. 2.1 Voordelen uit hoofde van de deelneming zijn vrijgesteld
    Deze aantekening beschrijft art. 13, eerste lid, Wet VPB, die bepaalt dat voordelen uit 'hoofde van een deelneming' buiten de winstbepaling blijven. De aantekening gaat onder meer in op het begrip en op de rechtsgrond en reikwijdte van 'voordelen uit hoofde van een deelneming'. Over het populaire onderwerp de deelnemingsvrijstelling is ook een thema geschreven.

  5. BtwBrief, Het btw-doolhof van NFT-crypto’s
    Het Europese hof heeft bepaald dat de handel in bitcoins is vrijgesteld van omzetbelasting op grond van de vrijstelling inzake betaalmiddelen. Maar geldt deze vrijstelling ook voor de handel in crypto’s voor zogenoemde non-fungible tokens (NFT’s)? NFT’s zijn een nieuwe trend in de cryptowereld en vertegenwoordigen een uniek digitaal object, zoals digitale Pokémonkaarten. De auteurs mr. E.S.J. de Ruijter en mr. drs. S.J. Carrière analyseren in dit verband een btw-uitspraak van Rechtbank Noord-Holland over virtuele gold coins.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws, Navigatornieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Focus: Focus

Carrousel: Carrousel

8

Gerelateerde artikelen