Een WOB-verzoek van het tijdschrift Binnenlands Bestuur wijst uit dat van de groep werknemers die gebruik heeft gemaakt van de omstreden vertrekregeling bij de Belastingdienst niemand is teruggekeerd als zzp'er.

Het tijdschrift zag aanleiding voor het WOB-verzoek omdat diverse media schreven dat uitgestroomde werknemers weer op de werkvloer terug kunnen keren als zzp'er, met behoud van hun vertrekgeld.

De regeling in verband met een reorganisatie was bedoeld om ongeveer 5000 personeelsleden uit zichzelf te laten vertrekken, maar op 1 september hadden 7820 medewerkers zich gemeld voor een gesprek erover. Het vertrek van zoveel medewerkers kan de continuïteit van de Belastingdienst in gevaar brengen. Wiebes besloot in juni dit jaar om de vertrekregeling per 1 september stop te zetten. Hij kreeg veel kritiek te verduren over de informele besluitvorming bij de fiscus en de veel te royale regeling.

Sinds 1 januari 2016 mogen ambtenaren weer terugkeren als zzp'er met behoud van een vertrekregeling, nadat dit de twee jaar ervoor niet mogelijk was, zo schrijft Binnenlands Bestuur. Uit de informatie van het ministerie blijkt dat de Belastingdienst zich tot nu toe heeft gehouden aan het voorgenomen beleid om vertrekkers niet als zzp'er terug te nemen.
 

Bron: Binnenlands Bestuur/TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen