Het kabinet moet de versoberingen van het derde steunpakket terugdraaien. Nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt, is het noodzakelijk om de steun voor ondernemers juist uit te breiden om een slagveld aan reorganisaties en faillissementen te voorkomen. Dat zeggen vakbonden FNV en CNV in De Telegraaf.

In het derde steunpakket, dat donderdag ingaat, wordt onder meer de looncompensatie voor bedrijven verlaagd. Ook wordt de ontslagboete geschrapt die er nog was voor werkgevers die zonder overleg met vakbonden gaan reorganiseren. Verder biedt het derde pakket expliciet ruimte voor loonoffers van het personeel. De bonden vrezen een versnelling van ontslagen en reorganisaties.

"We zouden het verstandig beleid vinden als het kabinet het tweede steunpakket langer laat doorlopen", zegt cao-coördinator Zakaria Boufangacha van vakbond FNV. Ook werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat het steunpakket aangepast wordt. "Ondernemers in verschillende sectoren krijgen door de nieuwe overheidsmaatregelen opnieuw een klap", aldus de werkgeversorganisaties.

Bron: Telegraaf

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen