Hoewel één centraal registratiesysteem voor nevenwerkzaamheden van hoogleraren niet is gelukt vanwege privacyredenen heeft de overkoepelende organisatie 'Universiteiten van Nederland' alle registers geüniformeerd en raadpleegbaar gemaakt op haar eigen website. Hiervoor waren de nevenwerkzaamheden alleen te vinden op de persoonlijke pagina’s van de hoogleraren.

De afgelopen jaren is gebleken dat de registratie en publicatie van nevenwerkzaamheden bij universiteiten niet altijd volledig op orde was. Daarom hebben de universiteiten maatregelen genomen en de veertien registers verzameld op een webpagina waar wordt doorgelinkt naar de universiteitswebsites.

De volgende universiteiten staan erop: Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, TU Delft, Tilburg University, Maastricht University, Eindhoven University of Technology, Erasmus University Rotterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden, University of Twente, Wageningen University & Research, Open Universiteit en Radboud Universiteit.

Naar aanleiding van een adviesrapport van EY (pdf) hebben de universiteiten, omdat een wettelijke grondslag ontbreekt voor het verzamelen van de gegevens, gekozen voor uniformering en verbetering van de registers, in plaats van een nationaal register. De universiteiten blijven zelf verantwoordelijk voor het verwerken van de gegevens van hun hoogleraren. 

Bron: Universiteiten van Nederland

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

141

Gerelateerde artikelen