Ondernemers vinden het goed dat het demissionaire kabinet in de voorjaarsnota meer geld wil uittrekken voor compensatie van elektriciteitskosten van de industrie. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de dreigende verhoging van de energiebelasting, de CO2-heffing en verlaging van de mkb-winstvrijstelling. Dat zeggen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland naar aanleiding van de maandag gepresenteerde voorjaarsnota. Ze vrezen dat bedrijven stilvallen en geen investeringen meer doen en willen met Den Haag op zoek naar alternatieven.

"Ondernemers hebben behoefte aan stabiliteit en voorspelbaarheid in beleid. Ze staan voor grote investeringen en moeten weten waar ze aan toe zijn. Bij de definitieve invulling van de rijksbegroting moet dit echt anders", zeggen de organisaties.

De ondernemers zijn verder positief over de komst van een verlaagd tarief voor waterstof in de energiebelasting en de verlenging van de tijdelijke tariefkorting binnen de motorrijtuigenbelasting voor emissievrije personenauto's. Over de compensatie van de elektriciteitskosten voor de industrie wijzen de organisaties er wel op dat de regeling eenmalig is, terwijl de sector in buurlanden structurele steun krijgt.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

351

Gerelateerde artikelen