Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat het nieuwe kabinet met een duidelijke visie komt op arbeidsmigratie. Bedrijven zullen personeel van buiten de grenzen nodig hebben, stellen ze in een reactie op de uitslag van de verkiezingen.

Zo zitten techbedrijven te springen om talent en ook de energie- en de zorgsector kunnen niet zonder buitenlands personeel, stellen de ondernemersorganisaties. "Dit blijft nodig en dat zal een volgend kabinet moeten adresseren."

VNO-NCW en MKB-Nederland zeggen de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet af te wachten. "Voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het landsbestuur is vooral een stabiele meerderheidscoalitie van groot belang."

Belangrijk is volgens de ondernemersorganisaties vooral dat werken beter gaat lonen, dat de regeldruk afneemt en dat de problemen op het elektriciteitsnet en de woningmarkt opgelost worden. "We kunnen ons geen stilstand permitteren omdat we voor grote vraagstukken staan en dat vraagt voor lange tijd duidelijkheid om te kunnen investeren".

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

107

Gerelateerde artikelen