Het aantal aangemelde ouders voor de compensatieregeling toeslagen bedroeg op 28 januari 2021 bijna 18.000. Ten opzichte van de vorige voortgangsrapportage is dat een stijging van ruim 8600, ofwel 93%.

Dat blijkt uit de Vijfde voortgangsrapportage kinderopvangtoeslag die door staatssecretaris Van Huffelen van Financiën naar de Tweede Kamer is gestuurd. Hierbij beantwoordt zij tevens de resterende vragen van de Lijst van feitelijke vragen over drie brieven inzake CAF-11 en antwoorden op vragen 22, 23 en een deel van 25 van het lid Omtzigt (CDA) over het memo-Palmen.

In de voortgangsrapportage wordt de Kamer geïnformeerd over de uitvoering van de hersteloperatie en wordt de voortgang van de hersteloperatie weergegeven aan de hand van tabellen met vergelijkingen tussen alle rapportages. Verder wordt de voortgang van de beleidsmaatregelen behandeld, alsmede de voortgang van de organisatie van de hersteloperatie en de verbetering van de dienstverlening richting de toekomst.

Het kabinet heeft een aantal maatregelen genomen die eraan moeten bijdragen dat mensen sneller recht wordt gedaan. Deze maatregelen bestaan uit het opschalen van de hersteloperatie, het snel contact leggen met gedupeerden, het kwijtschelden van publieke schulden, het uitbetalen van een vergoeding van € 30.000, het verruimen van de compensatieregeling en het aankondigen van een kindregeling.

Vanaf januari 2021 vindt de uitbetaling plaats van de vergoeding van € 30.000. Alle gedupeerden die zich voor 15 februari 2021 hebben gemeld, ontvangen dit bedrag voor 1 mei 2021. Ook ouders die zich na 15 februari 2021 aanmelden worden zo snel mogelijk uitbetaald. Deze mogelijkheid blijft bestaan tot eind 2023.

De Ministeries van Financiën, BZK, SZW en VWS zijn bezig met het uitwerken van wet- en regelgeving om de compensatieregeling en de O/GS-tegemoetkoming mogelijk te maken voor gedupeerden van andere toeslagen.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Toeslagen en zorgverzekeringswet

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 3 februari

5

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen